Studentlivet

Campus Skellefteå har ett rikt studentliv, men det kan kännas främmande i början. Här finner du svaren på några vanliga frågor som nya studenter brukar ha.

Hittar du inte det du söker efter? Kontakta informationsansvarig – eller varför inte höra efter med en gammal student?

Vad är en studentoverall?

Studentoverallen är var students finaste plagg. Med ytan täckt av roliga tygmärken är åvven det plagg som bäst kan beskriva dig som person. På högerbenet återfinns personens smeknamn, och på bröstet närmast hjärtat* programmärket, som visar vilket program personen går på Campus. Ovve-försäljningen på Campus bedrivs av undersektionen Mi.F.F.O, och inleds någon gång efter studiestart.

*) Hjärtat sitter oftast på vänster sida, men för personer med Situs Inversus bör både hjärta och programmärke sitta på motsatt sida.

Följdfråga: Vad är ett tygmärke, och hur får jag tag i ett?

Tygmärken är små broderade märken som sys på din overall. De kan symbolisera en hel del olika saker; allt från små vitsar, relaterbara studentgrejjer, och praktiska tips- eller kom-ihågmärken — till symboler för personliga värderingar.

Vissa tygmärken är sällsyntare än andra. Att pryda sin ovve med ett sällsynt märke är alltid något att vara stolt över.

På Campus står undersektionen Mi.F.F.O för en hel del av märkes- och overallförsäljningen. Håll utkik!

Kan jag / Får jag göra mina egna tygmärken?

Självklart! Ingen har monopol på märkestillverkning eller försäljning – tvärtom är det alltid uppskattat med nya källor till märken. Tygmärken beställs med fördel från Atmax AB, som erbjuder studentpriser. Det är fördelaktigt att begränsa sig till runt 8 färger, eftersom extra kostnader tillkommer om fler trådfärger används.

Om du behöver hjälp kan du givetvis ta kontakt med Märkesinstitutionen.

Vad är Travven/Traversen?

Traversen (i folkmun: Travven) är studentkrogen på Campus. Det är en ideell verksamhet som drivs av studenter, för studenter. Barlag sätts samman av frivilliga sökande. Sexmästeriet är undersektionen som ansvarar för Traversens lokaler och drift.

Beroende på personal är Traversen öppen onsdagar, fredagar, och lördagar. På söndagar varannan vecka visar FiST film i dessa lokaler och varje tisdag visar BAKA anime här.

Vad är Ultima Thule?

Ultima Thule är LTU:s sångbok, proppfull med studentikosa sånger, hyllningar till olika yrkesgrupper, till olika maträtter och drycker, eller uttryck för vilken sinnesstämning man än kan tänkas ha!

På Campus Skellefteå finns boken att köpa i studentexpeditionen på STOCK. För närvarande är Ultima Thule emellertid bortplockad från hyllorna, eftersom det uppmärksammats att några av sångerna däri har varit opassande och stötande.

En moderniserad variant är under utveckling, så mer info tillkommer allteftersom den kommer in!

Hur söker jag till en undersektion?

Alla undersektioner rekryterar på sina egna termer/villkor. Dessa finns nedskrivna i undersektionens reglemente, som inom kort kommer finnas tillgängliga under Undersektioner på denna webbsida.

Styrelsen byts ut varje år på vårstämman. Gruppen som har i ansvar att finna en ny styrelse kallas Valberedningen, och sätts ihop för att undvika att styrelsen väljer sina efterföljare på ett partiskt eller orättvist sätt.

Håll utkik på affischeringsplanket, Facebook, Discord, eller på denna webbsida för att få reda på när undersektioner rekryterar.

Kan jag bilda en egen undersektion?

Ja, men SFCS ställer hårda krav på undersektioner. Det är viktigt att en nystartad undersektioner har något nytt att komma med, och inte är alltför snarlik en redan befintlig. Undersektioner har skyldighet att berätta sin plan för verksamhetsåret på höststämman, samt rapportera av hur det gått under vårstämman. Alla undersektioner ska skicka in en budget till SFCS i samband med verksamhetsplanen.

Kontakta SFCS för mer information.