Vad är nolleperioden?

Nolleperioden äger rum för nya studenter en och en halv vecka innan de ordinarie universitetsstudierna inleds. Under den tiden kommer deltagarna bli visade runt campus och omnejd för att upptäcka vad Skellefteå har att erbjuda.

Under nolleperioden äger ett skådespel rum. Det är givetvis fullständigt frivilligt att delta, men det är ett enastående tillfälle att lära känna både nya människor och stifta kontakter. Det är också fruktansvärt roligt!

Vad är en phösare?

Under nolle-perioden är det phösarna som guidar studenterna in i studentlivet. Man kan känna igen en phösare på sin färgranna studentoverall, som alltid har phösarens smeknamn på högra benet, samt ett tygmärke med texten Phösare på bröstet. Phösare har även en skojjig mössa, och ett par kraftiga solglasögon, som de bär för att skydda ögonen vid åsynen av en överphösare.

Vad är en överphösare?

Överphösare är enastående kraftiga varelser, om vilka väldigt lite är känt. Klart är att överphösarna skapat både Campus och samtliga phösare, samt troligtvis ditt favoritbarnprogram och mest uppskattade glass.

Överphösare är så mäktiga att blotta åsynen kan förvandla vanliga dödliga till sten! Det är därför säkrast att hålla blicken borta från dessa vidunder.

Vill du veta mer?

Gå in på nollep.se!